Sestavine:
1 velika čebula
1 manjši por
1 debela korenina
peteršilja
3 žlice olivnega
olja
4 korenčki
10 listov cvetače
2 - 3 l vode
2 krompirja
1 zelenjavna kocka
1 žlica bazilike
1 žlička
timijana
1 žlička
majarona
1 ščep popra
1 zvrhano pest
cvetačnih cvetov
1 zvrhano pest
brokolija
1 ½ dl sladke
smetane
1 mala pest
ovsenih kosmičev
½ žličke kumine
v prahu
¼ žličke
currya
(sol)
(poper)
3-4 žlice
pšeničnega zdroba
Priprava:
Čebulo, por in
korenino peteršilja nasekljamo precej na drobno in popražimo na olivnem olju. Zelenjava, ki jo pražimo se mora nekoliko zmehčati, ne sme pa spremeniti barve. Nato
popražimo še nasekljan korenček in narezane cvetačne liste.
Zalijemo z dvema litroma vode in vsujemo v juho na kocke narezan olupljen krompir, 1 zelenjavno kocko, baziliko, timijan, majaron in poper. Juho mešamo na srednjem ognju in če je potrebno dodamo še malo vode.
Ko vidimo, da bo krompir kmalu kuhan (kake 10 min pred koncem) damo kuhati še zvrhano pest cvetačnih cvetov in zvrhano pest brokolija. Dodamo sladko smetano in pest ovsenih kosmičev in med občasnim mešanjem kuhamo še 10 minut. Začinimo s kumino in curryem in po okusu dodamo še malo soli in popra. Zakuhamo še 3-4 žlice pšeničnega zdroba in juha je pripravljena.
Zalijemo z dvema litroma vode in vsujemo v juho na kocke narezan olupljen krompir, 1 zelenjavno kocko, baziliko, timijan, majaron in poper. Juho mešamo na srednjem ognju in če je potrebno dodamo še malo vode.
Ko vidimo, da bo krompir kmalu kuhan (kake 10 min pred koncem) damo kuhati še zvrhano pest cvetačnih cvetov in zvrhano pest brokolija. Dodamo sladko smetano in pest ovsenih kosmičev in med občasnim mešanjem kuhamo še 10 minut. Začinimo s kumino in curryem in po okusu dodamo še malo soli in popra. Zakuhamo še 3-4 žlice pšeničnega zdroba in juha je pripravljena.
Čas priprave in kuhanja:
1 ura, kadar imate vse sestavine že doma
mmmm, zelo dobro
OdgovoriIzbriši