
Sestavine:
- 4x suhi rdeči čili
- 1 mali ingver
- pol majhne čebule
- 1 debelo korenje
- 2 pesti sojinih kalčkov
- 5 kitajskih gob
- 2 litra vode ali jušne osnove
- 2 jajci
- pol šalice koruznega škroba
- 1 dcl riževega kisa
Priprava:
Najlažje se juha kuha v voku, kjer najprej na visoki vročini popražimo zelenjavo, nato pa zalijemo in kuhamo.
Najprej dobro segrejemo vok, nato vlijemo vanj olje, ki dobro prenaša visoko vročino (npr arašidevo). Olje se mora kaditi. Po vrsti dodajamo sestavine, najprej čilije, nakockan ingver in čebulo, na paličice nasekljano korenje, cele kalčke in gobe. Dolijemo jušno osnovo (kitajci to običajno delajo s kokošjo, meni pa je seveda ljubša zelenjavna), če osnove ni, je dobra tudi voda in jušna kocka.
Ko voda zavre počasi vlivamo razžvrkljana jajca (z malo soli in olja) nato pa dodamo še podmet (škrob razmešamo z malo vode) in dobro premešamo. Na koncu dodamo kis (ki naj bo res rižev) in če imamo malo sezamovega olja. Po okusu lahko mogoče še malo svetle sojine omake. Postrežemo vroče v skodelicah.
Najlepše pri tem receptu je, da je juhica zelo hitro skuhana in ponavadi vse stvari zanjo imamo. Sestavina, ki so po mojem mnenju res nujne so rižev kis, gustin (koruzni škrob) in jajca. Zelenjava in izvor pekočine pa se prilagodijo trenutnemu stanju shrambe in hladilnika.
Ni komentarjev:
Objavite komentar