Sestavine:
3 čebule
1 velika žlica moke
4 stroki česna narezani
2-3 manjši korenčki narezani na tanke ploščice
1,5 šalice (3,5 dcl) rdeče leče (ali pa kake druge)
1l vode
1 manjši krompir, nakockan
2 lovorova lista
sol
Priprava:
Čebulo drobno naseklaj in praži z zelo malo mešanja, da rahlo porumeni, mestoma pa porjavi. Nasuj še moko po vsej površini čebule in praži še kako minuto brez mešanja. Dodaj česen in ko zadiši še korenje.
Nekaj časa praži, nato nasuj še lečo, pomešaj in zalij z vodo. Dodaj narezan krompir in lovor, vsega skupaj naj bo 1,5 litra.
Dalj časa kuhaj. Ko zavre, naj zelo počasi vre. Leča je gotova, ko razpade na polovice in dobimo zelo gosto juho ali pa celo prilogo. Na koncu še soli in dodaj dišave po okusu, npr kumin, zdrobljeni oreščki, sezam za bolj orientalski okus ali pa timijan ali šetraj za bolj evropskega.
Po želji lahko dodaš vodo, da dobiš redkejšo juho.
Ni komentarjev:
Objavite komentar